Calendar Icon - Dark X Webflow Template
September 29, 2023
Clock Icon - Dark X Webflow Template
5
 min read

Amazon'da düşüş. Bölüm 1. Dropshipping'in artıları ve eksileri

Dropshipping'in artıları ve eksileri

Amazon'da düşüş. Bölüm 1. Dropshipping'in artıları ve eksileri

Amazon'da dropshipping ile ilgili birçok soru alıyoruz. Bu bağlamda, bu konuyla ilgili “Aptallar için Amazon'da Dropshipping” (#DropnaAmazon) adlı bir dizi makale ve video yayınlamaya karar verdik.

Her makale videoda söylenen her şeyin bir özetini içerecektir.

O zaman hadi gidelim. İlk yazımızda Amazon’da dropshipping yapmanın artılarından ve eksilerinden bahsedeceğiz.

Dropshipping'i tanımlayalım - bu, malların bir aracı tarafından alıcıya satılması, malların ise üretici veya tedarikçi tarafından alıcıya teslim edilmesidir.

Örneğin, eBay'de 20$'a bir ürün buldunuz, ancak onu Amazon'da 40$'a listelediniz. Bir alıcı bu ürünü sizden satın aldığında, siz de ürünü eBay'den satın alacaksınız, ancak teslimat adresini kendinizin değil, alıcı tarafından size sağlanan adresi belirteceksiniz. Sonunda Amazon komisyonu hariç 20$ kazanacaksınız.

Bu basit bir iş modelidir. Daha ucuz bir ürün bulun, Amazon'a daha yüksek fiyata koyun. Aynı zamanda aracı olarak siz malların sahibi olmazsınız, hatta onları hiç göremeyebilirsiniz.

Dropshipping, çevrimiçi para kazanmak için çok popüler bir modeldir. BDT ve Asya'daki dropshipper'ların çoğu bu temel şemayı kullanıyor. Avrupa'da ise daha karmaşık bir modelle çalışıyorlar: Kendi web sitelerini oluşturuyorlar, tanıtımını yapıyorlar ve bir satış gerçekleştiğinde ürünü Amazon, eBay veya başka bir siteden satın alıyorlar; Teslimat yine mal sahibi tarafından sağlanmaktadır.

Dropshipping'in birçok avantajı vardır:

  • Asgari başlangıç ​​sermayesi. Paranızı ancak size ödeme yapıldıktan sonra harcarsınız.
  • Başlamak kolaydır. Bir depoya, iş planına veya paketlemeye ihtiyacınız yok. Ürünü sitelerden birine yerleştirmeniz yeterli.
  • İşinizi büyütmek kolaydır. Amazon ve diğer sitelere birçok yeni ürün eklemenizi engelleyen hiçbir şey yok.
  • Konum bağlantısı yoktur. Bu iş modeli, dünyanın internet erişimi olan her yerinden çalışmanıza olanak tanır.

Ancak bu modelin dezavantajları da var:

  • Amazon, başka bir satıcı tarafından gönderilecek ürünlerin satışını yasaklar. Yani aslında Amazon geleneksel dropshipping'e karşı. Amazon kuralları ihlal ettiğinizi tespit ederse hesabınız büyük olasılıkla kalıcı olarak askıya alınacaktır.
  • Düşük marjlar. Rekabeti unutmayın. Aynı ürüne rakiplerinizden daha yüksek bir fiyat koyamazsınız.
  • Depoları kontrol etmiyorsunuz. Bir müşterinin sizden bir şey satın alması ancak tedarikçinin bu ürünü artık stokta bulundurmaması mümkündür.
  • Bir sürü rutin iş. Para kazanmak için birkaç veya daha fazla ürün satmanız gerekir. Yani, bir açıklama ve fotoğraf yayınlamak, her ürünle ilgili müşteri sorularını yanıtlamak gerekir.
  • Satıcı üzerinde hiçbir kontrolünüz yok. Satıcı düşük kaliteli bir ürün gönderebilir ve bunun sorumluluğu size ait olacaktır. Satıcı, malların gerçek bedelini içeren bir çek yatırabilir ve bunun sonucunda alıcı size kötü bir eleştiri yazacaktır veya yine bir yasaklama tehdidi ortaya çıkacaktır. Ayrıca teslimat süreleri üzerinde hiçbir kontrolünüz yoktur.

Artık Amazon ile stoksuz satışın artılarını ve eksilerini biliyorsunuz. Dezavantajlarına rağmen dünya çapında birçok insan bu modeli başarıyla kullanıyor. Buna ek olarak, dropshipping de iyidir çünkü çevrimiçi bir iş kurmaya elverişlidir. Amazon ve diğer sitelerle çalışarak değerli deneyimler kazanabileceksiniz. Edinilen bilgi ve kazanılan sermaye, kendi mallarınızı satarak kullanılabilir. Veya dropshipping işinizi geliştirmeye devam edebilir, giderek daha fazla yeni ürün piyasaya sürebilir ve ekibiniz için asistanlar işe alabilirsiniz.

Sonraki makale ve videolarda dropshipping ile nasıl para kazanmaya başlayacağınızı, satılacak karlı ürünleri nasıl hızlı bir şekilde bulacağınızı, işinizi nasıl güvence altına alacağınızı ve çok daha fazlasını konuşacağız.

Facebook grubumuzda deneyimlerimizi paylaşmaktan ve Amazon işlerini tartışmaktan mutluluk duyuyoruz.

Latest articles

Browse all

Son makaleler

Tümüne göz atın

Последние статьи

Смотреть все